Baking Bread
Deze week delen we met jullie geen zoet, maar een hartig recept. Focaccia is een Italiaans plat brood. Het wordt in Italië veel gebruikt als sandwichbrood, maar kan ook uitstekend als bijgerecht worden gebruikt of gewoon lekker uit het vuistje. Focaccia wordt meestal gebakken in een steenoven, maar jij kunt dit thuis ook gewoon eenvoudig zonder!
Ingrediënten:
-
225 ml lauw water
-
2 eetlepels olijfolie
-
1/2 theelepel zout
-
2 teentjes knoflook, fijngesneden
-
2 takjes verse rozemarijn, harde tak verwijderd en fijngesneden
-
400 gr bloem
-
1 1/2 theelepel droog bakkersgist
-
2 eetlepels olijfolie
-
3 takjes verse rozemarijn, harde tak verwijderd en fijngesneden
Bereidingswijze:
-
Water, 2 eetlepels olijfolie, zout, knoflook, rozemarijn, bloem en gist volgens de aanwijzingen van de fabrikant in de bakvorm van de broodmachine doen. Selecteer het deegmenu en druk op Start.
-
Het deeg uit de machine halen als de cyclus is afgerond. Verspreid het deeg over een bakvorm van 23x33 cm of een pizza plaat van 30 cm. Met de vingertoppen het deeg elke paar centimeters indrukken. Eerst de resterende olijfolie, dan de resterende rozemarijn over het deeg verdelen.
-
De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. De focaccia afdekken met keukenfolie terwijl de oven opwarmt.
-
20-25 Minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het brood goudbruin is. 5 minuten laten afkoelen alvorens te serveren.
Je kunt natuurlijk nog van alles toevoegen aan het brood om het precies te maken zoals jij het lekker vindt. Mozzarella, tomaten, geitenkaas, olijven. Je kunt het zo gek niet bedenken!
Om dit recept te kunnen uitvoeren heb je natuurlijk wel een broodmachine nodig. En waar kun je die nou beter zoeken dan op LionsHome? Wij hebben verschillende modellen in onze catalogus,
dus neem snel een kijkje en laat je inspireren!