<p>Lees hier over het belangrijkste in de keuken, de messen. Een echt goede messenset in de keuken is net zo belangrijk als het hebben van pannen.
Goede messen zijn dan ook belangrijk om veilig te werken. Ongelukken met messen komen vaak voor omdat ze het verkeerde mes gebruiken. Handig is dan ook een messenblok op het aanrecht. Vlak bij je werk heb je dan het mes naar keuze bij de hand.
Zelden moet je na gebruik het mes echt afwassen. Vaak is even met een doek erlangs voldoende, en kun je het mes zo weer in het blok plaatsen. Voor de veiligheid is het ook belangrijk dat het mes scherp is. Even voor gebruik afbramen is dan ook geen onnodige handeling.
Het vergt dus best veel kennis om in de keuken veilig te snijden. Anderzijds komen met de tafelmessen, waar je de boterham mee smeert, amper ongelukken voor. Andere messen als dat er in een keuken wordt gebruikt zijn soms erg specifiek. Soms zitten deze in een machine verwerkt, denk aan een schaafbank. Anderzijds zijn er van die handige afbreekmesjes die menig doe-het-zelver altijd in de borstzak heeft zitten. Zonder messen in huis en op het werk of hobby zullen we nergens zijn. Het is een handig product, en bij correct gebruik een zeer veilig product.</p>