<p>Lees hier informatie over pannensets. Het merendeel van de mensen weet dat een goede pannenset belangrijk is. Zo is de aluminum pan uit de tijd geraakt.
Het kan nog wel gebruikt worden bij koken op gas, maar als het fornuis inductie is, zijn aluminium pannen onbruikbaar. Over pannensets in het algemeen, afgezien of het voor een gasfornuis of inductie is, daarin zijn een aantal elementen belangrijk. Belangrijk is de bodem. Een dikke bodem die de warmte over de gehele onderkant verspreid is belangrijk.
De warmte moet dan doorgaan naar de zijkant van de pan. Echter van belang is dat de steel of handvaten van de pan weer koel blijven zodat je daar je handen niet aan kan branden. Als laatste belangrijke, het deksel van de pan. Deze moet goed passen, en eveneens moet de knop bovenaan koel blijven zodat je het deksel er vanaf kan halen zonder dat je vingers zullen verbranden. Een deksel is ook belangrijk voor de veiligheid, als er vlam in de pan is, kun je die doven door het deksel erop te doen.
Tot zover het algemene van goede pannensets. Bij inductie komt daar nog bij dat het metaal magnetisch is, en dat de pan niet krom is. Bij een inductie kookplaat moet de pan mooi vlak op de pit kunnen staan.</p>