That‘s my jam!
Wie dacht dat confituur maken een typische zomerse bezigheid was, heeft het mis. Ook in de herfstmaanden kan je heerlijke jam maken van fruit- en groentesoorten die tijdens de maanden september, oktober en november op hun best zijn en dus extra veel vitaminen bevatten. Elk seizoen heeft zijn typische groente- en fruitsoorten. Ook de herfst. Noten, kastanjes, bramen, peren, kweeperen, rabarber, vogelkersen, vlierbessen, rozenbottels, appels en mandarijnen zijn er in dit seizoen volop. Volop keuze en volop vitaminen.
Inspireren is ons credo, daarom willen we dan ook vandaag een recept met jullie delen voor een heerlijke herfstjam. Niet moeilijk, wel gezond en enorm lekker!
Ingrediënten:
- 1 kg bramen
- 250 gram appel in stukken
- 500 gram geleisuiker speciaal
- 1 citroen
- handvol verse munt
Bereidingswijze:
- Zet een pan op het vuur met een klein laagje water en doe daar de gewassen bramen en de appelstukjes in.
- Meng de suiker, het citroensap, de citroenrasp en de fijngesneden munt erdoorheen en laat het 10 tot 15 minuten doorkoken.
- Vul de potten tot net onder de rand, het liefst met behulp van een trechter zodat de randen goed schoon blijven.
- Draai de potten goed dicht en zet ze 5 tot 10 minuten op de kop.
- Zet de potten weer recht
Genieten geblazen voor de hele familie, want natuurlijk krijgt iedereen een potje! Bij LionsHome maken we het je graag gemakkelijk en hebben daarom de leukste jampotten in de aanbieding. Neem dus snel een kijkje in onze webshop en wordt geïnspireerd door ons grote aanbod!