<p>Lees hier over schoffels , een handig stuk tuingereedschap om onkruid te wieden. Het meest bekende model onder de schoffels is dat mesje aan het einde van de steel die je door de grond kan duwen. Aan de andere kant van de steel zit een dwarshoutje zodat je tegen de schoffel kan duwen. Met dit gangbare model is makkelijk te werken. Schoffelen zonder voetsporen achter te laten gaat makkelijk door achteruit te schoffelen , maar met het achteruit lopen moet je wel weer opletten dat je de planten niet vertrapt.
Ondertussen haal je met het mesje het onkruid los uit de grond, door de wind en zon verdrogen de wortels en het onkruid sterft af. Echter beter is het om op te ruimen. Het onkruid wat los zit met een bladhark bij elkaar vegen en het hoopje in de biobak gooien. Mocht er na het wieden een regenbui vallen, dan is het maar weg, en zal het onkruid zich niet terug aan de grond hechten. Het onderhoud aan schoffels is slechts het schoonmaken, scherp maken en roest voorkomen. Na gebruik even met een staalborstel over de schoffel om de grond te verwijderen, eventueel met wat olie het ijzer vettig maken, daarna weghangen. Voor gebruik met een vijl de schoffel scherp maken, en meer werk is er niet aan.</p>